We zijn op 20 mei weer gestart met de repetities.

Kennismaken met ......

Naam: Wim Basten
Leeftijd: 76 jaar
Woont in Huissen samen met zijn vrouw Annemarie
Instrument;  bastuba

 

Wim is op zijn 14e jaar muziek gaan spelen bij fanfare de “Ooyse Toekomst in Ooy bij Nijmegen. Hij is al 62 jaar lid van deze muziek vereniging en speelt er nog steeds.  In de begin jaren kreeg hij les van de toenmalige dirigent. Hij is begonnen op tuba en is na een aantal jaren overgestapt op bastuba omdat hier behoefte aan was bij de fanfare.
Verder speelt hij bij de Fraps in Leuth. Deze blaaskapel  maakt Egerländermusic. Wim is in Huissen terecht gekomen omdat hij na het overlijden van zijn eerste vrouw weer een nieuwe relatie kreeg. Zijn huidige vrouw kwam uit Westervoort en zij kozen er  toen gezamenlijk voor om in Huissen een nieuw leven op te bouwen. Al snel werd Wim benaderd door verschillende harmonieën in buurt of hij bij deze orkesten wilde komen spelen. Maar hij hield de boot af. Tot dat hij een stukje las over de oprichting van BOS. Dit sprak hem aan en hij heeft zich toen aangemeld. Hier heeft hij geen spijt van. Hij vind de sfeer bij BOS  goed en de muziek die er gespeeld wordt vindt hij leuk en uitdagend.. Vooral de klankkleur van het orkest vind hij prachtig. Ook dat Rudy Böhmer dirigent werd van BOS was een reden om lid te worden. Tot nu toe komt hij met plezier naar de repetities.

Gerard Rikken

Naam: Guus Ketzer
Leeftijd 68 jaar
Woont in Els.
Samen met zijn vrouw Mariëtte
Instrument; fagot

Guus is op jonge leeftijd zijn muzikale loopbaan begonnen als tamboer bij de verkennersband in Ubach over Worms. Na de middelbare school is hij een studie voor onderwijzer gaan volgen.  Na zijn studie verhuisde Guus van Limburg naar Soesterberg waar hij als onderwijzer ging werken. Guus sloot zich aan bij een kerkkoor en via de voorzitter (die bas zong) werd hij gevraagd om te komen spelen in de plaatselijke fanfare. Zij zochten een saxofonist. Dit sprak hem wel aan en is direct les gaan nemen. Al snel kwam hij in de fanfare terecht. Deze fanfare werd later omgebouwd tot Harmonie en in de loop der tijd had het orkest behoefte aan een fagottist. Guus melde zich hiervoor aan is overgestapt op de fagot.

Vrienden van Guus wonen in Heteren daardoor kwamen hij en zijn vrouw in aanraking met De Betuwe en vonden dit een mooie streek om na de pensionering van beiden te gaan wonen. Na een rondgang in de Betuwe besloten ze uiteindelijk om in Elst te gaan wonen. Door de oproep in het Gemeente Nieuws om een senioren orkest op te richten heeft hij zich direct aangemeld als lid. Het Gemeente Nieuws hadden ze toegestuurd gekregen van de vrienden uit Heteren.

Hij heeft hier geen moment spijt van. BOS vindt hij een prachtig orkest en er hangt een fijne sfeer. Daarnaast spreekt  het repertoire hem erg aan en is hij onder de indruk van onze dirigent Rudy en gaat graag naar de repetities. Het overdag repeteren met het orkest spreekt hem erg aan.

Zijn muzikale voorkeur gaat uit naar film- en musicalmuziek. Guus houdt ook erg van Queen, Andre Rieu en Rowwen Heze. Dit kan natuurlijk niet anders als oorspronkelijk Limburger.

Gerard Rikken

Naam; Margot van Raaij
Leeftijd; 54
Woonachtig in; Haalderen 
Getrouwd met; Ranny en moeder van 3 kinderen
Instrument; klarinet


Margot is op haar 9e jaar klarinet les gaan nemen en kwam al snel in het orkest Con-Amore in Oosterhout terecht. Daar speelde ze ook o.l.v. Rudy . Haar zus speelde al klarinet dus zij wilde dit ook graag leren.
Ze heeft later een uitstapje gemaakt naar de altsax maar de liefde bleef toch de klarinet. Alle 3 haar kinderen hebben ook een instrument (trompet en klarinet) leren spelen maar zijn hiermee gestopt wegens studie en dat ze de muziek oubollig vinden. Margot speelt in verschillende orkesten dit zijn UDI Bemmel, De Stedelijke Muziek vereniging Huissen, Senioren orkest Liemers en af en toe in het Arnhems promenade orkest. Over BOS zegt Margot het orkest groeit dat is leuk. Ze vindt dat de dynamiek in de muziek bij BOS meer aandacht mag krijgen. Hier wordt door Rudy regelmatig aandacht aan besteed, het gaat steeds beter. Daarnaast moeten we nog groeien in het leren samen spelen. Verder zou ze graag zien dat we uitbreiding krijgen in de klarinetsectie. Wat het repertoire betreft zou ze een keer solo, of een klarinetten stuk gaan spelen. Met betrekking tot de muziekstijl zou ze graag een Klezmer nummer aan het repertoire willen toevoegen. Dit kan goed gespeeld worden door accordeon/klarinet, Margot leeft voor de muziek ze vindt muziek maken heerlijk en geniet er elke dag van. Wat BOS betreft; doorgaan op de ingeslagen weg en plezier en lol houden in het muziek
maken. Rudy vind ze een geweldige dirigent om mee te werken.

Gerard Rikken

Naam; Cora Hoppenreijs
Leeftijd; 59 jaar
Woonachtig in Elst
Moeder van 3 kinderen waarvan de oudste zoon slagwerker is
Instrument; altsax

Cora is begonnen met de altsax te bespelen toen ze 16 jaar was. Ze weet nog precies de datum. Deze was 1 april 1976. Ze werd aangestoken om een instrument te spelen door 
haar buurkinderen. Ze is toen lid geworden van de Renkumse muziek-vereniging “Eendracht”. De muziek-vereniging had altsaxen nodig en daarom ging Cora op dit instrument spelen. Inmiddels is ze erg gehecht aan de altsax en vindt ze het een geweldig instrument. Samen muziek maken vindt ze prachtig.

Doordat ze een persbericht las over de oprichting van het BOS orkest heeft ze zich aangemeld bij BOS. Hier heeft ze geen spijt want ze heeft het erg goed naar haar zin in het orkest. De sfeer in het orkest is prima. Het valt haar op dat iedereen met elkaar optrekt in de pauze. De repetities worden goed bezocht. Cora vindt het heerlijk om overdag te repeteren. Ze heeft ook veel tijd om thuis te oefenen. “In a Miller mood” en & "Highland Cathedral"  vindt ze tot nu toe de mooiste muziek-stukken van het repertoire.
Haar wens is om het repertoire verder uit te breiden met “Schindler’s list” en filmmuziek. Om prettig muziek te blijven maken vindt Cora dat we een bepaalde basiskwaliteit mogen verwachten van nieuwe leden. Dit om het muzikale niveau op peil te houden. Ze geniet ook van de geweldige accommodatie, het “Stedium”, waar we oefenen. Haar favoriete muziekstijl is Soul en Jazz. en ze is fan van Roberta Flack en Peggy Lee.


Gerard Rikken